Ремонтират инфраструктурни обекти в община Берковица
Ремонтират инфраструктурни обекти в община Берковица / netinfo

Продължава работата по сградата на Обредния дом в балканското градче, съобщават от кметската администрация. 110 хиляди лева ще бъдат вложени в първия етап на проекта.
Според обявените срокове се осъществява и проектът за изграждане на подход за хора със затруднен достъп да сградата на Читалище “Иван Вазов” и специален асансьор до библиотеката в Берковица. За дейностите са предвидени 52-ве хиляди лева.
В момента се извършват строителни работи и на още няколко обекта в общината. Ремонтира се канализационната мрежа по две от най-големите улици в Берковица за 378 хиляди лева,
с още 48 хиляди лева се изгражда водопровод в ромския квартал Раковица.

В две детски градини в общинския център се въвеждат мерки по програма “Енергийна ефективност”. За целта са предвидени 263 лева, уточняват от кметската управа.
Усилено се работи и по мащабния проект, финансиран от програма САПАД за изграждане на водопроводна мрежа в общината и възстановяване на уличната настилка. Местната власт подготвя документацията за стартиране на още четири значими проекта в общината. Ще се търсят пари за играждане на водопроводна мрежа в селата Бързия и Замфирово, за реконструкция на захранващия водопровод в село Боровци и канализация в квартал Раковица, допълват още от общинското ръководство в Берковица.