Развиват алтернативни форми на туризма
Развиват алтернативни форми на туризма / netinfo

 

Търговско промишлената палата във Враца е  домакин на международна партньорска среща  по проект Медитеритаж - проект NEST Мрежа за устойчив туризъм.

 

Nest e проект, изпълняван от ТПП Враца, който е фокусиран върху икономическо подпомагане на природното и културното наследство за развитието на алтернативни форми на туризъм.  Основната цел на проекта е да подпомогне  създаването на туристически дейности в областта на  „опознавателния туризъм”*, базирани на традициите и добрите практики за защита на околната среда в туристическите услуги.

 

Партньори по проекта са Търговско-промишлена палата Враца, Планинска общност Джиово (регион Лигурия, Италия), Гал А.л.л.б.а. (Регион Базиликата, Италия), Център за околната среда в Козани (Гърция), Агенция за регионално развитие Флорина (Гърция), Регион Валона (Албания), Община Санто Стефано ен Аспромонте (Калабрия, Италия) и Департамент по горите (Маракеш, Мароко);

 

ТПП Враца ще се включи в  проучване  сред собствениците на туристически обекти и туристите от целевите региони, с цел да се установи тяхното разбиране за устойчив и „опознавателен” туризъм, заяви  Оля Генова от врачанската палата.