колекторска фирма
колекторска фирма / netinfo
Сигнал за злоупотреби в големи размери в Дома за възрастни хора с деменция и Дома за стари хора в село Добридол, нищят одитори и икономически полицаи. Управителят на двете специализирани институции Наталия Славчева е излязла в отпуск, за да не пречи на разследването. Това съобщава в. “Ломпрес”.

"Веднага, след като получих сигнала, съм разпоредила пълна финансова проверка на счетоводните документи за четири години назад. Изготвен е одиторски доклад, който е внесен в Икономическа полиция. Няма да допусна разхищения и злоупотреби с парите на данъкоплатците.", каза
кметът на община Лом Пенка Пенкова. Паралелни проверки се извършват от Инспектората към Министерството на труда и социалната политика и Икономическа полиция.

"Досега са констатирани нарушения от всякакво естество - документални и присвоявания в големи размери. Извършва се паралелна проверка на внесения от Общината одитен доклад, разпитват се длъжностни лица.", каза шефът на полицията Владимир Владимиров.Установените резултати ще бъдат внесени с доклад в прокуратурата, която ще прецени дали ще се образува досъдебно производство или следствено дело, заради големия размер на нанесените щети.

Капацитетът на двете социални институции в с. Добридол е 75 човека, а делегираният от държавата бюджет за издръжката им е близо 600 000 лв. По правило настанените в институцията възрастни хора внасят и голям процент от пенсиите си. Управителят Наталия Славчева е втори мандат
общински съветник и секретар на местната организация на ДПС.

 
в. Ломпрес