Разясняват във Враца Програма за ТГС между България и Сърбия
Разясняват във Враца Програма за ТГС между България и Сърбия / Дарик Враца

Семинар по Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ България – Сърбия 2014 – 2020 организира днес във Враца МРРБ. През август миналата година област Враца беше одобрена като допустим район за кандидатстване по Програмата за трансгранично сътрудничество за програмния период 2014-2020 година.

На заинтересованите страни ще бъдат обяснени общите правила за подготовка на проекти и критериите за оценка на проектните предложения. По време на презентацията ще бъдат представени примери за успешно изпълнени проекти и добро сътрудничество за изминалия програмен период.

Събитието ще бъде официално открито от заместник –министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

Участие ще вземат Десислава Тодорова – представител на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове към Народното събрание, областният  управител на Област Враца Малина Николова, заместник областният управител Ирина Иванова, експерти от областна администрация, кметове на общини от областта и експерти от общинските администрации.

Началото е 10 часа, в конферентната зала на Търговско- промишлена палата – Враца.