Разкриха за ден алоизмамници
Разкриха за ден алоизмамници / Дарик Враца - архив

За ден ломските полицаи успяха да разкрия телефонните измамници, които успяха да отмъкнат от баба от Лом 2 900 лева. 81-годишната жена съобщи за измамата вечерта на 13 септември. Пред служителите на реда тя обяснила, че към обяд в същия ден от името на племенника й от гр. Нови искър й се обадили и поискали пари за закупуването на седем косачки за трева.

Парите тя трябвало да предаде на предварително посочено лице, което щяло да пристигне пред дома й. Сумата по-късно щяла да й бъде възстановена. В последвалите телефонни разговори възрастната жена се съгласила да предаде наличните си пари. Около 14.00 ч. оставила сумата от 2 900 лв. в платнена торбичка на посоченото й място - до портата на имота си от външната страна, непосредствено до тротоара на улицата. По-късно жената проверила дали е там оставената торбичка с парите, но не я намерила.

При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия полицаи от Лом разкрили, че телефонните измамници са И. Д. /48 г./ и Л. Н./25 г./, и двамата от с. Расово, обл. Монтана. Установени са част от парите. Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми. Работата по изясняване на случая и документирането на цялостната престъпна дейност на лицата продължава в РУ Лом.