Разкриха кой сече дърва в парка на Хижата
Разкриха кой сече дърва в парка на Хижата / Дарик Враца - архив

Разкрити са двама врачани, които са изсичали дървета в района на парка на Хижата във Враца. Първият е заловен, докато сякъл клони в района на лесопарка, а вторият - в момент на кражба на дърво с дължина 6 метра и диаметър 25 см. Й.Й./23г./ е криминално проявено за кражби.

В двора на къщата му на  ул."Бабуна",  съвместно със служители на РДГ-Берковица са намерени половин кубик дърва за огрев без документ  удостоверяващ произхода им и без контролна горска марка. На Й.Й. са съставени акт по ЗБЛД, акт по НОБС, 2 акт по Закона за горите.

В средата на март в Община Враца постъпиха множество сигнали за изсичане на дървета в лесопарка. В продължение на няколко дни общински служители правиха огледи, но нарушители не бяха открити, след което бе поискано съдействие от Районното управление „Полиция". Патрули и пеши наряди от тогава правеха огледи в района. По време на такива огледи, със съдействието на служители на Регионалната дирекция по горите - Берковица, са заловени нарушителите.

Община Враца изказва своята благодарност на началника на РУ „Полиция" Иван Иванов и служителите на полицията, на директора на „Горско стопанство" - Враца инж. Ивайло Ангелов и на служителите от Регионалната дирекция по горите - Берковица за оказаното съдействие. Проверките в района ще продължат.