Рали Вида- 2009 с 28 екипажа
Рали Вида- 2009 с 28 екипажа / netinfo

 28 екипажа са заявили участие в рали „Вида - 2009", втори кръг от националния шампионат. С № 1 стартира петкратния рали шампион на България и двукратен победител в рали Вида Димитър Илиев ( Мицубиши Лансър Ево 9), който тази година  се състезава с оранжево-сивите цветове на БТК ADSL Рали Тийм. Освен за победа в ралито, Митко ще се състезава и за титлата „Почетен гражданин на Видин". При трета негова победа във възстановеното преди три години състезание, той ще получи и това отличие. Рали „Вида"  не се провеждаше в продължение на 20 години до 2007г. Сега надпреварата  ще събере за трета поредна година най-бързите пилоти в България.

В списъка на заявените са и останалите фаворити -  Крум Дончев, Ясен Попов, Петър Гьошев, Пламен Стайков и др.

 След като тазгодишното издание на състезанието беше под угрозата да не се проведе заради икономическата криза, от БФАС все пак решиха да се ограничат до един състезателен ден, 6 скоростни етапа и 92.59 км общ преход.

Утре 16 май 2009г. (събота) на пл. „Бдинци" кметът Румен Видов ще открие  рали „Вида - 2009". Церемонията по откриването на ралито ще започне в 19.30 часа  с представяне на екипажите.

Старът е в 8 часа в неделя с етапа Гранитово - Орешец. Финалът и официалното награждаване са в 17:00 часа на площад Бдинци във Видин. Рали „Вида" е единственото състезание в България със суперспециален етап.