пари
пари / netinfo
От началото на годината до момента работодатели от Видинско дължат 604 000 лв. за неизплатените заплати - това са установили служители на Инспекцията по труда в града. Сумите са дължими в 19 предприятия, уточни Надежда Симеонова - директор на Инспекцията по труда във Видин. Тя обясни, че след тяхна намеса работници са получили общо 215 000 лв. от забавени заплати.

“През изминалия месец са констатирани три случая на работа на лица без сключен трудов договор. В две фирми от сферата на здравеопазването и озеленяването са установени забавени трудови възнаграждения в размер на 100 000 лв.“, каза  Симеонова. Съставени са 38 акта за нарушения на трудовото законодателство, от които 11 са по безопасни и здравословни условия на труд. Влезлите в сила наказателни постановления са в размер на 19 800 лв., а средният размер на глобата е 792 лв.

Надежда Симеонова коментира, че до края на годината приоритет в работата на Дирекция „Инспекция по труда“-Видин ще бъдат проверките, свързани с редовно изплащане на дължимите трудови възнаграждения.