Работна среща за ралиспринт „Вида
Работна среща за ралиспринт „Вида / Община Видин

Заместник-кметът и изпълняващ функциите кмет на Община Видин инж. Добромир Дилов организира работна среща във връзка с провеждането на ралиспринт „Вида 2014". В разговора взеха участие представители на Областната дирекция на МВР, Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението", Областно пътно управление, заместник-кметът на Видин Борислава Борисова, кметът на Община Грамада Николай Гергов и председателят на Автомобилен спортен клуб „Жико-Моторспорт" Иван Иванов.

На срещата бяха обсъдени организацията и провеждането на предстоящото събитие, с което ще бъде поставен старта на празничните прояви по повод Духовния празник на Видин Димитровден. Стана ясно, че поради големия интерес към ралиспринта срокът за записване на участниците е удължен и ще приключи на 15 октомври. Наградният фонд е на стойност 5000 лв., като всички включили се в състезанието ще получат и допълнителни подаръци - мобилни апарати.

Припомняме, че третият кръг на Националния шампионат по ралиспринт „Вида 2014" ще се проведе на 18 и 19 октомври. Официалният старт ще бъде даден в 17.30 ч., на площад „Бдинци" във Видин. Самата надпревара ще се проведе втория ден, а етапите ще бъдат четири. Организатори на събитието са Община Видин, Българската федерация по автомобилен спорт, Автомобилен спортен клуб „Жико-Моторспорт" и Община Грамада.

Председателят на спортния клуб Иван Иванов обясни повече за организационно-техническия характер на ралито. Той сподели, че както той, така и Община Видин разчитат на съгласувани действия със съответните институции, за да бъдат гарантирани сигурността и спокойствието на участниците и зрителите на мащабната проява.