Провежда се инициативата „Чети с мен“
Провежда се инициативата „Чети с мен“ / Дарик Враца

Враца се присъедини към националната инициатива „Чети с мен“, която е под патронажа на президента Росен Плевнелиев. В нея се включиха двете библиотеки в града – Регионалната библиотека „Христо Ботев“ и тази към читалище „Развитие 1869“. Пред читалището бе подредена изложба на детски рисунки на въже. Рисунките са на малки художници от врачанските училища. По-късно ще започне и базар на детски книги пред детския отдел на библиотеката.

 

Две читателски зо

ни в пространството между сградата на Общината и читалището отвори Регионалната библиотека „Христо Ботев“. Зоните са обособени за деца и за родители. В зоната за деца малчуганите започнаха да рисуват върху камъчета буквите от глаголицата. За възрастните е подготвена литературна кръстословица. Шатрите вече са отворени и приемат своите гости.

Кметът на Община Враца Калин Каменов също се включи в инициативата и прочете на децата българска народна приказка. Творби на български автори прочетоха още зам.-областният управител Ирина Иванова, директорът на НУ „Св. Софроний Врачански“ Антоанета Сиракова, учители, артисти и доброволци от Враца.