Проверяват температурите в класните стаи
Проверяват температурите в класните стаи / netinfo
Проверка на температурните стойности в класните стаи в училища на територията на община Враца започва от днес. Тя е по заповед на кмета Тотю Младенов, като контрола се извършва от зам. кмета по здравеопазване д-р Слави Георгиев. Ще бъдат проверени два типа учебни заведения - с централно отопление и с локално отопление.

По нормативни изисквания температурите в класните стаи не трябва да бъдат по-ниски от 18 градуса. Ако в някое от училищата се окаже, че наредбата не се спазва и учениците учат при температури под този минимум директорите ще бъдат санкционирани. Заповедта за проверката е издадена след подадените сигнали от граждани на Враца, че децата се обучават в студени стаи.

"Създали сме всички условия за отоплението на училищата, осигурено им е необходимото количество гориво, така че нито един директор няма да има оправдание, ако някъде заварим студени класни стаи. Още повече, че всички училища са предупредени изрично, че не трябва да допускат температури под 18 градуса”, заяви кмета инж. Тотю Младенов. Резултатите от проверката ще бъдат готови в края на седмицата.

До края на зимния сезон ще продължат да се правят изненадващи проверки, като резултатите от тях ще бъдат оповестявани публично.