Проведе се детско велосъстезание
Проведе се детско велосъстезание / Община Белоградчик

Първо по рода си „Детско велосъстезание“ се проведе в Белоградчик. Идеята за състезанието е на Детския комплекс, а според неговия директор Таня Тодорова то вече традиционно ще се провежда през май. Сред съорганизаторите са още велоклуб „Скала“, спомогнали за подготовката на трасето и съдийството, както и община Белоградчик – осигурила наградите за призьорите в спортното мероприятие.Заместник кметът на община Белоградчик Антон Трифонов приветства участниците и организаторите.

Точно в 10.30 часа в неделя бе даден стартът за трите възрастови групи – от 9 до 12 години, от 13 до 15 години и от 16 до 18 години. Като по трасето с дължина 4,5 километра, първите трябваше да направят една обиколка, втората възрастова група -3 обиколки и третата – 5 обиколки. Общият брой на участниците е 16 души, като имаше представители и на градовете Видин и Лом.

Още от самото начало състезателите се впуснаха във вихрено темпо и в битка за по-бързо превземане на трасето, живописно разположено сред уникалната природна забележителност „Белоградчишки скали” и преминаващо по горски пътеки, черен път и покрай „Субашин чешма”, и в местността „Зелени град“.

Благодарение на своята солидна подготовка, опит, воля и хъс за победа за по-малко от два часа успешно финишираха представителите на всички възрастови групи.

Победители при най-малките са: Васил Ангелов – І-во място, следван от Миро Ивов и Стивън Христов. Във втората възрастова група първото място и купата бе за Мирослав Радостинов, а второто и третото място  за Алекс Асенов и Тонизар Петров. Във възрастовата група при най-големите първото място бе спечелено по безапелационен начин от Кристиян Даниелов на 17 години с подгласници Димитър Димитров и Марин Маринов.

Всички призьори получиха медали и грамоти, а първенците в групите и купи. Грамота бе връчена за специалното участие и на единствената девойка в състезанието Йоана Асенова на 18 години от град Видин, която води здрава битка с трасето, наравно с юношите. Всички останали участници получиха грамота за отлично представяне в детското велоприключение.