подписка ЕМКО
подписка ЕМКО / Петя Димитрова
Работници от фирма ЕМКО започнаха събиране на протестна подписка на четири места в Монтана. Те настояват „…да бъдат прекратени репресивните действия на правителството и държавните институции, подчинени на користни бизнес интереси, застрашаващи правото на труд и достоен живот на хиляди семейства.”

Павлина Петкова е на 55 години и от 2 години работи във фирмата. Тя е един от хората, които събират подписи за подкрепа, защото не иска да остане на улицата без работа. "Това се очаква да стане след като искат да ни отнемат лиценза”, казва Петкова. Споделя, че работата й не е трудна, дейностите са автоматизирани, плащат се редовно заплати и осигуровки, а началниците се отнасят добре с нея. В протестната подписка, събирана от нея на центъра на Монтана само за ден се включили 150 души.

Подписката
Петя Димитрова


В завода на ЕМКО в Монтана работят 350 души. Тази година собствениците заявиха инвестиционен интерес пред местните власти за разширяване на производството. На 14 септември, когато бе първото заседание от новия политически сезон, общинските съветници поискаха да бъде изпратено питане до Министерството на икономиката и бъде изяснено какво точно се случва, и какво е състоянието на фирмата.
В края на юли лицензът за търговия на компанията беше замразен, заради установени нередности от служба КОС към МВР.

Подписката
Петя Димитрова