Протестиращите вече се обявяват и срещу другите монополисти
Протестиращите вече се обявяват и срещу другите монополисти / Дарик Враца

С песента „Боят настана" започна поредния протест във Враца. Близо 1 000 човека се събраха пред сградата на ЧЕЗ. Хората продължават да настояват за национализация на ЕРП-тата и са категорични, че протести ще има в следващите дни и пред останалите монополисти в  града.

Разликата от вчерашния протест бе не само в по-малкото присъстващи /вчера имаше близо 5 хил.човека/, но в по-добрата организация и в политическите апели, които започнаха да се издигат. „Оставката на Симеон Дянков е само прах в очите, ще продължаваме докато се изметат всички", заявиха по микрофона протестиращи.

 

Протестиращите вече се обявяват и срещу другите монополисти
netinfo
„Политическа партийна мафия ни граби и направи най-бедния народ в Европа", „Не на политическа мафия и неолиберализъм" пишеше на част от издигнатите плакати.

Чуха се призиви за мажоритарни избори, за да може да се търси в последствие персонална отговорност от депутатите. Протестиращите се обявиха и за намаляване на броя на народните избраници.

Всички бяха категорични, че ако няма бързи радикални действия от управляващите, следващата неделя ще се вдигнат на национален протест за сваляне на правителството.

Протестиращите вече се обявяват и срещу другите монополисти
netinfo

„В коя страна министър-председател е човек, който твърди ,че народът е лош генетичен материал", попита на микрофона мъж и множеството му отговори с „Мафия".

Протестът продължи с шествие до паметника на Васил Левски, където с едноминутно мълчание му бе отдадена почит.

Протестиращите вече се обявяват и срещу другите монополисти
netinfo

Присъстващите спонтанно решиха да продължат и до централния площад „Христо Ботев". След известно скандиране „Мафията вън" и „Всеки ден ще е така до победата" страстите се укротиха и хората си тръгнаха.

Утре протестът във Враца ще е пред сградата на Областна администрация .