Пролетен бал за децата от Берковица
Пролетен бал за децата от Берковица / Иван Димитров

200 деца от основни училища, социални домове, детски ясли и градини от Берковица и Боровци се включиха с различни изпълнения в  традиционния пролетен бал „Децата на Берковица - цветята под Ком". Той се проведе за осма поредна година на Лазаровден под патронажа на председателя на 39-то Народно събрание и два пъти народен представител на Монтана доц. Борислав Великов.

Преди началото на музикално-артистичната програма пременени като лазарки участници обикаляха по къщите на берковчани и им попяха за здраве и берекет. Кулминацията на празника бе на финала, когато бяха отличени най-добрите идеи в традиционния карнавал. Журито, в състав доц. Великов, европейската шампионка по биатлон Павлина Филипова, която беше дошла на детското парти с дъщеричката си Адриана,  и общинският съветник от Монтана инж. Валери Георгиев, сериозно се затрудни да излъчи трима победители, затова даде  награди на всички. Колективни награди имаше и за всички участващи учебни, детски и социални заведения, осигурени от доц. Великов. А за всички малчугани имаше великолепен голям шоколадов великденски заек.

Съвсем импровизирано за първи път тази година се учреди и награда за баби и дядовци, които имат повече внучета от самия доц. Великов, който засега има само три, но има три дъщери и е с всички шансове в бъдеще да е все начело на класацията „най-многодетен дядо". Оказа се, че в залата имаше две баби и един дядо с поне четирима и повече внуци, които отнесоха армагани за малките си наследници.

„Направихме този празник и тази година, въпреки кризата, защото в последния месец десетки хора и родители ме питаха дали ще го има. Явно хората тук очакват и искат някой да ги подкрепя и подпомага творческото развитие на подрастващите. Ще продължа да  помагам празникът да го има и още от сега ви каня на 10-годишен юбилей на нашия пролетен бал след две години", обеща доц. Великов.