Прокуратурата проверява директорката на ЕГ Йоан Екзарх Враца
Прокуратурата проверява директорката на ЕГ Йоан Екзарх Враца / Дарик Враца

Предварителна проверка срещу директорът на езиковата гимназия във Враца Силвия Драйчева извършва Районна прокуратура Враца. Проверката е по жалба на двама бивши преподаватели. Срокът на проверката е удължен с 30 дни и се очаква тя да приключи в средата на април, съобщи днес зам.окръжният прокурор Камелия Трифонова.

"Това са двама бивши колеги на г-жа Драйчева, които са напуснали езиковата гимназия и които в доста обширен сигнал са изложили различни факти и обстоятелства, които считат, че следва да бъдат проверени от органите на полицията и прокуратурата. Отделно в Районен съд се води дело от частен характер между директорката и друг представител на учителския колектив".

Районната прокуратура продължава да се занимава и с изключително голямото по обем производство, касаещо нелегалния старчески дом в Балкана. Производството засега е срещу неизвестен извършител. Сформиран е екип от няколко разследващи полицаи и няколко наблюдаващи прокурори. "Много трудно върви, документацията не е пълна, трудно се намира информация за лицата, които са пребивавали, как са били настанени и какво се е случило с тях. Те наистина се опитват да затворят кръга от всякъде", коментира още прокурор Трифонова.