Програмата за Северозапада става условие за подкрепата на нов кабинет
Програмата за Северозапада става условие за подкрепата на нов кабинет / Дарик Враца - архив

Условието, при което партия „Българска нова демокрация” ще подкрепи съставяне на правителство с мандата на РБ, ще бъде Целенасочената инвестиционна програма за Северозападна България /ЦИП/. Тази програма не беше приета от МС, а е готова!”, заяви председателят на Борислав Великов, народен представител трети мандат на Монтана от ПГ на Реформаторския блок.

Според доц. Великов решението на президента да даде третия мандат именно на Реформаторите е оценка за полезната им работа през последните 2 години.

Той изрази мнение, че първо трябва да се види програмата, принципите и чак след това да се говори за персонален състав на МС с мандат на РБ. Важните неща са изборното и антикорупционното законодателство, предотвратяването на наказателни процедури от страна на ЕС към България, подготовка за председателство на ЕС.

По отношение промените в изборната система доц. Борислав Великов изрази мнение, че посоката, която хората са задали, е вярна. Точното разписване на новите правила обаче според него изисква доста време.

„От 2007 година, когато БНД се отдели от НДСВ,  сме се стремели да бъдем единни с десните и десноцентристките сили, доколкото може да обединяваме, а не да разделяме. Това е най-важното. Дали ще сполучим с правителство ще се види през следващите дни“, категоричен бе Великов.