Пристигат амеркикански доброволци у нас
Пристигат амеркикански доброволци у нас / netinfo

65 американски доброволци пристигат днес в България. В продължение на две години те ще се посветят на местното развитие предимно в малки и слабо развити общности. Някои от тях ще преподават английски език в средни и основни училища, а други ще работят с общините и институциите.  

Преди да започнат службата си като доброволци, американците ще преминат десет-седмична интензивна подготовка в обучителни центрове в 15 селища около гр. Враца. Те ще изучават български език и култура, ще разработват малки местни проекти и ще живевт у български приемни семейства, с коиот ще се срещнат за първи път на 24 май в двора на Езикова гинмназия "Йона Екзарх" в град Враца.

В момента в България работят 126 доброволци в областта на образованието, местното и младежко развитие. Доброволците от Корпус на мира получават месечна издръжка и медицинско обслужване, но не получават заплата. Те живеят като обикновените хора в България, интегрират се в българските общности, допринасят за развитието им и изграждат разбирателство и дълготрайни връзки и приятелства.