Приключи GP Ledenika 2016
Приключи GP Ledenika 2016 / Дамян Петров

При отлична организация, прохладно време, много участници  и  емоции приключи Втори кръг от ДШ на БФАМС и GP Ledenika 2016 в местността „Леденика” на Врачански Балкан. 56 участници от пет отбора два дни се надпреварваха в различни класове off road.

Победители в отделните класове:

В Клас Бъги 1/8 се включиха 16 състезатели. Победител е Марио Вутов от СТМК-Враца, следван от Пламен Петков и Стериян Фолев от Асоциация на моделистите.

Клас Тръги 1/8

Първо място зае Григор Стоичков от Асоциация на моделистите, втори е  представителя на СТМК-Враца Боби Иванов.

Клас Електро Бъги 1/8

Отново много състезатели и  след оспорвана борба представителят на СТМК-Враца,  Александър Димитров зае четвърто място, другите двама състезатели от Враца –Борис Иванов и Самуил Кулев са съответно шести и осми. Победител е Кристиян Костадинов от Кинетик –Русе, следван от съотборника си Росен Петров.

Клас Електро Тръги 1/8

Първо място завоюва Николай Георгиев от Модел Яхт клуб – Пазарджик, втори е Юлиян Толев от Асоциация на моделистите, трети е отново представител на Пазарджик – Стойко Нейчев, който стоически издържа три дни с контузия.

Клас Електро Бъги 1/10 свободен клас

Самуил  Кулев от СТМК-Враца зае второ място, трети е Тони Кокошаров,  специално пристигнал от САЩ за състезанието,  а победител е Кристиян Костадинов от  отбора на Кинетик Русе. Другият представител на СТМК-Враца Любомир Цветомиров зае шесто място.

Клас  Бъги 1/5 GP Ledenika 2016

В кралския клас 1/5 победител е Марио Вутов от СТМК Враца, следван от Емил Карамфилов от Асоциация на моделистите, трето място зае Светослав Янакиев от отбора на Варна RC. Останалите състезатели от отбора на Враца,  Дамян Петров остана четвърти, Самуил Кулев е шести и Любомир Цветомиров остана седми.

За победителите в този клас освен, грамоти, купи и медали, бяха осигурени и връчени награди – таблети от Виваком.

Награди и грамоти получиха приятели на автомоделния спорт, които помогнаха за реализирането на състезанието.

Следващото състезание от календара на БФАМС - Втори кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм радио управляеми модели с ДВГ,   ще се проведе на 16 и 17 юли 2016г. в град Шумен.