Турнир по мини футбол
Турнир по мини футбол / ВМРО - Враца
Завърши станалият вече традиционен футболен турнир, посветен на националния празник на България 3-ти март. Разширеният формат на първенството предопредели неговата тежест и оспорваност.   Участници, зрители и организатори са единодушни в оценките си – стана страхотен шампионат. 24 –те отбора наложиха да се играе на три различни игрища – в парк „Дъбника“, жк „Сениче“ и с. Згориград.

Получиха се невероятни мачове – бързи, динамични, напрегнати и резултатни. Участниците се показаха на висота, повечето от тях  с отлична подготовка – физическа и техническа. И въпреки огромното желание за победа у всички, на терена царуваше взаимно уважение и футболен феърплей. Почти до самия край на надпреварата. Времето също се оказа благосклонно към играчи, съдии, публика и позволи спокойното протичане на турнира.

Турнир по мини футбол

За голяма радост на домакините от с. Згориград, децата на „Миньор“ Згориград спечелиха купите и в двете възрастови групи - 2005-2007 г. и 2008-2009 г. Възпитаниците на Ангел Петров и Славчо Славчов надвиха Балкански вихър с 5:2 при по-големите и с 8:7 след дузпи /1:1 редовното време/ срещу Косталево при по-малките.

Полуфиналните двойки при мъжете противопоставиха наистина най- добрите отбори в турнира. В зрелищни мачове „Нашенци“ надделя над „Околчица“ Моравица с 3-0, а „Фантастико“ победи „Крушовица“ с 5-2. Организаторите решиха спора за третото място да се определи чрез изпълнението на дузпи. При тях играчите на „Крушовица“ се оказаха по-точни и спечелиха с 4-3, след решително спасяване на своя вратар Христо Денкин. И когато всички очакваха оспорван и драматичен финал, „Нашенци“ се показаха далеч по –амбицирани, по–свежи и с лекота спечелиха с 4-1.

Турнир по мини футбол

Наградите бяха осигурени от патрона на турнира, народният представител от ВМРО в коалиция „Обединени патриоти“ в 44-то Народно събрание на Република България Красимир Богданов. За да почетат призьорите, в награждаването се включиха и председателят на групата на ВМРО в Общинския съвет - Враца Красимир Ангелов, общинският съветник Марин Цветков, председателят на младежката организация на ВМРО във Враца Момчил Янков.

За най- добър вратар на турнира – Христо Денкин от „Крушовица“. Най- добър защитник - Цветослав Божилов „Околчица“. Най- техничен играч - Любослав Петров „Фантастико“. Най- добър играч - Георги Иванов „Нашенци“. Голмайстор на турнира стана Антонио Анатолиев от „Крушовица“ с шест попадения.

Турнир по мини футбол

Бронзовите медали и купата за почетното трето място на отбора на „Крушовица“ връчи общинският съветник Марин Цветков. Вицешампионите от „Фантастико“ получиха своите сребърни медали и купата за втория в класирането от Красимир Ангелов. Заслужилите шампионската си титла „Нашенци“ бяха наградени от патрона на турнира Красимир Богданов, който им връчи медалите и изящната шампионска купа. В краткото си слово, той изказа задоволство от високия патриотичен дух на участниците и публиката в деня на Националния празник, от сериозното ниво на турнира, който е спомогнал за развитието не само на мини футбола, но и на аматьорския спорт като цяло и обеща догодина да има отбори от съседните страни, което ще направи надпреварата международна.
 

Турнир по мини футбол


 
ВМРО - Враца