При българите от Цариброд
При българите от Цариброд / Мирослав Гетов

По повод Деня на Община Димитровград (Цариброд), делегация от Община Мездра гостува на българите в Западните покрайнини. В делегацията влизаха председателят на Общинския съвет Делян Дамяновски, Тихомир Илчев, оператор в КТ „Интер Сат”, и Стефан Здравков, председател на фондация „Сирак”. Те бяха приети от кмета на общината Небойша Иванов.

При българите от Цариброд
netinfo

Сред гостите бяха също завеждащият консулската служба при посолството на Република България в Белград Николай Труканов, генералният консул в Ниш Атанас Кръстин, гл. секретар на Държавната агенция за българите в чужбина Димитър Владимиров, представители на общините Монтана и Берковица.

Мездренци присъстваха на тържествена сесия на местния парламент, на която бяха наградени изявени културни и стопански дейци и посетиха 10-ия Панаир на балканското агробиоразнообразие и селско наследство, организиран на Смиловските язовири. Празничната програма включваше още изложба на художника Бранко Николов, постановката „Кучка” на самодейния театър „Христо Ботев”, риболовно състезание и гала вечер по кикбокс и ММА „Димитровград’2013”.

При българите от Цариброд
netinfo

 

По-сетне нашенци гостуваха на Спелеоклуб - Мездра, който осъществи 4-дневна пещерна експедиция в района на царибродското село Радейна (Забърдие). Сред участниците в експедицията бе и д-р Петър Берон, председател на Българската федерация по спелеология.

При българите от Цариброд
netinfo