Премиерът дойде, но пари не обеща
Премиерът дойде, но пари не обеща / Дарик - Враца
Северозападът - акцент, но не голям в следващия бюджет
66896
Северозападът - акцент, но не голям в следващия бюджет
  • Северозападът - акцент, но не голям в следващия бюджет

Инфраструктурата, високата степен на безработицата, престъпността са трите най-големи проблема в Северозапада, изтъкнати от премиера Пламен Орешарски след срещата му с кметовете от областта. „Враца, като част от Северозападна България е с един акцент по-важна, обяви премиерът, за съжаление тази част на страната е по-назад във всички класации на социално-икономическото ни развитие. Ние поставяме по-силен акцент върху целия регион, едва ли можем още с първия бюджет да покажем финансово този акцент, но ще се стремим“, бяха точните думи на Пл.Орешарски.

Той не пожела да конкретизира как точно ще се реализира този акцент, тъй като по думите му докато "нямам конкретно решение, няма да коментирам и никакви конкретни ангажименти".

Сред поставените от кметовете приоритети за област Враца са били и възраждането на Химко, и строителството на мост при Оряхово –Бекет.

„Целите са реалистични, но това не означава, че са лесно реализуеми. По някои от тях трябва много работа. Например не е лесно да се пусне отново „Химко“, но си струва да се работи. С помощта на частни инвеститори може да се възстанови поне част от капацитета му, обяви още Пламен Орешарски. Той е във Враца за среща с кметове на общини,издигнати от БСП от цялата страна.

На срещата в областната управа присъстваха и депутатите Камен Костадинов, Янаки Стоилов,  Минчо Минчев.