Преглед на Шанс експрес
Преглед на Шанс експрес / netinfo
“Село пропищя от вълци и чакали” – с това заглавие на първа страница ни посреща вестник “Шанс експрес”. Горно Пещене е обсадено от глутници, които влизат и в довровете на хората. Напоследък дивите зверове освирепяват все повече и вече не се боят да влизат по селата. "Посреднощ хищниците бастисали кошарата на Иван Христов, въпреки, че тя е до дома му и се охранява от две ловни кучета. Само едрата кавказка овчарка в дворая не се уплашила от глутницата и с лай събудила стопанина. Той е ловец и веднага грабнал пушката, но сложил патрони с дребни сачми, за да сплаши евентуалните крадци и да не убие някого. Какво било удивлението на авджията, когато включил лазерния мерник и видял два огромни звяра да разкъсват овцете в кошарата Стрелял, но курушумите само одраскали вълците и ги прогонили."

Разкъсани останали 8 овце и 1 овен. Вестникът допълва, че местните хора настояват Горското да разреши хайките за вълци, защото няма друг начин да се спасят от хищниците.

За последната пародия в Общинския съвет пише на 5 стр. вестника : "вместо традиционните 12-15 точки дневния ред имаше само една – да бъде избран временно изпълняващ длъжността кмет на Враца и да се потвърдят предлаганите заместници на кметовете от общината".

Семейна война подпали пункт на “Еврофутбол”, това четем на 3 стр. на “Шанс” . криминално проявения Ивайло Данчов отворил вратата и залял помещението със смес от бензин и нафта. 27-годишния пироман е роднина на собствениците Стела и Николай Костадинови. Предполага се, че той се чувства прецакан от тях и решил да им отмъсти. Това е 15-ия палеж във Враца от началото на годината. Отън унищожи здравен център, апартаменти, офиси, а култува кръчма във вилната зона горя два пъти. Пироманите в града работят по тънка тарифа – хонорарът на 1 палеж е от 200 до 500 лв., коментира вестника мнението на запознати с “горещия” бизнес.