Представиха новия зам. кмет на Видин
Представиха новия зам. кмет на Видин / Община Видин

Кметът на Община Видин Огнян Ценков представи новоназначения кмет по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова. Преди да поеме поста, тя работи като главен секретар в Областна администрация - Видин. Тодорова начерта програмата си за управление през следващите 4 години, която ще бъде осъществена в две посоки - инвестиции и европейски проекти и програми.

Една от целите й е подобряване на административното обслужване, касаещо с потенциалните инвеститори. Идеята е те да имат възможност да подават документите по електронен път, на няколко езика. Що се отнася до програмите и проектите, за Десислава Тодорова съществено значение ще има планирането: „Предвиждам то да бъде не в рамките на един мандат, а за 7-годишен период, което съвпада с периода на формиране на европейските политики и изразходването на средствата от Европейския съюз".

Представиха новия зам. кмет на Видин
netinfo

Тя акцентира върху изготвянето на програми, които да бъдат финансирани с бюджетни средства, а парите от европейските фондове да бъдат само допълнение към тях. И даде пример с програмите „Да на способните", „Светло и уютно село", финансиране и реализиране на различни културни фестивали, спортни мероприятия и др. Като основен момент в програмата си Тодорова посочи подготовката на проектни предложения, с които Община Видин да кандидатства по всички оперативни и други възможни програми в периода до 2020 г.