Предлагат Сдружение в сферата на туризма
Предлагат Сдружение в сферата на туризма / Дарик Враца

Рекламни материали за различни туристически пакети, разработени с участието от община Враца представи зам. кметът на Враца Красимир Богданов. Пакетите са част от проекта „Враца - врата към древността“, изпълняван съвместно с общините Мездра и Роман. Те с различна продължителност и насоченост - четири 2-дневни: „Корените на историята“,  „Чудесата на природата“, „С любов към приключенията“ и „Кулинарни пътешествия“. Освен тях има подготвени и два 3-дневни пакета – „Чудесата на природата“ и „По стъпките на историята“ и един 5-дневен туристически пакет – „Забавления за всички“. В момента се изработва и туристическия пътеводител, в който е включена цялата информация за региона, необходима на един турист.

Материалите ще се предоставят и на други езици – английски, румънски, сръбски, гръцки и македонски. Богданов сподели, че тези туристически предложения ще бъдат показани на няколко туристически борси, като участието в тях ще е изцяло по проекта.

Предлагат Сдружение в сферата на туризма
netinfo

По проекта предстоят още дейности, сред тях визуализация на обектите за посещение, атрактивното им представяне, както и изработка на рекламен спот, който да се излъчва в национални или специализирани за туризъм телевизии.

 

Разработените пакети ще се предложат на туристически агенции. В тази връзка зам.кметът заяви: „Не е по силите само на една организация да свърши всичко необходимо по отношение на развитие на туризма, затова апелирам към съвместна работа на всички от туристическия бранш и към създаване на местно Сдружение, което да поеме по-голяма роля в тази посока“