Празник в село Слана бара
Празник в село Слана бара / Община Видин

Жителите на Слана бара отбелязаха празника на селото Спасовден. Кметството и местното читалище „Съгласие 1936 г.”, съвместно с танцов състав „Весели ритми”, бяха организирали празнична програма, в която взеха участие самодейци от град Дунавци и селата Иново и Майор Узуново. Кметът на Слана бара Севделин Младенов поздрави хората, събрали се на площада и пожела на тях и семействата им здраве, късмет, радост и още дълги години да празнуват този ден.

 

Специален гост на празника бе Десислава Тодорова, заместник-кмет по европейски политики и инвестиции на Община Видин. Тя поднесе поздравителен адрес от името на кмета на общината Огнян Ценков. В него той пожелава на жителите на Слана бара да обединяват усилия за просперитета на селото и създаване на по-добри условия за живеене.

„Бъдете винаги заедно в делници и празници, да сте задружни и занапред и се радвате на благоденствие и късмет! Съхранявайте хубавите местни традиции, защото те са нашето истинско богатство и го предавайте на своите деца и внуци!” – пише още в адреса от видинския кмет.