Празник на ПМГ Враца
Празник на ПМГ Враца / Община Враца

ПМГ Враца днес отбеляза 43-годишнината от своето създаване. Цялата седмица бе посветена на този празник и всеки ден в празничната програма имаше тематични мероприятия. Беше представена презентация на живота на патрона на гимназията - акад.Иван Ценов и открит урок за уравненията на академика, отрити уроци на теми „„Представяне на живота и дейността на Елисавета Карамихайлова, първия ядрен физик в България",:"Немски класици", „Графично решаване на задачи по механика с математически софтуер" и др.

В официалното си слово днес директорът Таня Василева отбеляза, че през всичките тези години гимназията е била важен фактор в духовния живот на град Враца. „Десетилетия наред нашите ученици заемат призови места на регионални и национални олимпиади и състезания, прилагат с успех знанията, получени в училище.Сравнителният анализ от резултатите от НВО и ДЗИ през последната година на национално и регионално ниво е сред най-обективните показатели за качеството на труда на педагогическия колектив на врачанската природо-математическа гимназия", обяви още Т.Василева.

„В този празничен за нас ден искам преди всичко да изкажа благодарност на настоящите и бивши учители в гимназията за техния професионализъм и всеотдайност... Скъпи ученици, уважавайте и помнете своите учители, защото те са тези, които са ви научили да откривате пътищата към науката и успеха. На вас ученици пожелавам да вярвате в себе си, да бъдете любознателни,амбициозни! Да умножавате успехите и утвърждавате авторитета на ПМГ като водеща образователна институция в региона. Не забравяйте, че вие сте тези, които със своите достижения, защитавате и утвърждавате девиза на гимназията: Стилът в образованието."

Директорът изрази и благодарност към институциите за подкрепата и сътрудничеството.
В тържеството официален гост бе и кмета на града, който в оздравителното си слово изрази задоволство от изграденото и постигнатото в училището в последните години.
Инж. Иванов подари на училището мултимедиен проектор.