Концерт в Белоградчик
Концерт в Белоградчик / Община Белоградчик
"Незабравими мелодии от вчера и днес" на Видинската симфониета звучаха в салона на Народно читалище "Развитие- 1893 г." в Белоградчик.

На диригентския  пулт бе маестро Димитър Панов, на когото са аранжиментите и адаптациите на песните, сюитите и мелодиите за симфоничен оркестър. Гост-солисти бяха Джереми Мартин от Великобритания - на саксофон, а вокалните изпълнения – на Боряна Бешева и Даниел Меса.

Концерт в Белоградчик
Община Белоградчик

На белоградчишката публика бяха представени популярни музикални произведения на легендарните групи "Бийтълс", "Абба" и световно известните певци и музиканти в областта на поп музиката и джаза - Джон Ленън, Том Джонс, Хосе Фелисиано, Франк Синатра и Луис Армстронг. Звучаха и тематични произведения по повод настъпващите светли рождественски празници, както и филмова музика.

Концерт в Белоградчик
Община Белоградчик

С бурните си аплодисменти присъстващите на концерта-спектакъл изразиха своите положителни емоции, удовлетворение и наслада.

Приятно впечатление със своето присъствие в залата направиха и многото млади хора - ученици в СУ "Хр. Ботев“. Те проявиха сериозен интерес и към музикалните инструменти на оркестрантите, на които зададоха много въпроси.
 

Концерт в Белоградчик
Община Белоградчик