Правят в Берковица Център за работа с деца
Правят в Берковица Център за работа с деца / Община Враца

Оздравителното училище в Берковица става център за работа с деца, съобщи кметът на общината Милчо Доцов. От две години, когато специализираното заведение е закрито, местните власти в града започват преговори за актуването му като общинско. Имотът се намира в центъра на Берковица, има шест сгради и голям двор на площ 16175 кв. м.

С договор от този месец собствеността се  прехвърля безвъзмезно на общината. Още в първото тримесечие някои от дейностите на Центъра за работа с деца ще бъдет преместени, каза Доцов. Според него с козметични ремонти някой от помещенията ще бъдат пригодени за работа, но за цялостното модернициране на сградите ще се търси финансиране по проекти.

В бюджета през 2011-та кметът ще предложи да бъдат заделени средства за охрана на имота. За цялата година са необходими 15 хиляди лева.

Сега Центъра за работа с деца се намира в 5-та детска градина в кв. Изгрев в Берковица. Мястото му е отдалечено. В общинското звено се обучават над 200 деца на пеене, музика, художествено слово, грънчарство и различни видове спортове.