/ netinfo
Протест Брусарци
95148
Протест Брусарци
  • Протест Брусарци
„Вие не сте знаели, не Ви е обяснено какво става", заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев на хората от Брусарци. По обяд той се срещна с тях, след като лично премиерът го изпратил да иде да види какво се случва там.

Днес сутринта недоволни граждани от Брусарци изязоха на протест срещу закриването на пожарникарската служба в общината. Тя е една от 13-те в страната, които са излишни според план за преструктуриране, приет с решение от миналия месец. 

От думите на министъра се разбра, че това е така, защото в районът няма много пожари. Освен това има възможност службата да бъде запазена, ако парламентът одобри предложение дежурствата да се осигуряват от двама пожарникари, вместо от трима, както е досега.

Исканията си, жителите на Брусарци придружиха и със стихове, с които призоваха да им се обърне внимание и да не бъдат забравяни, въпреки че са все по-възрастни и остават все по-малко.

Община Брусарци е разположена в западната част на Дунавската равнина. Обхваща територия от 194 553 декара / 5, 3%/ от територията на област Монтана.

Как премина срещата - чуйте в звуковия файл.