Посрещаме Джулая с пясъчни фигури и парти на Хижата
Посрещаме Джулая с пясъчни фигури и парти на Хижата / Дарик Враца

Нетрадиционно посрещане на 1 юли организира  във Враца Домът на творчеството „Дух и материя".  Според поканата, изпратена до медиите, организаторите очакват всички „оптимисти, песимисти, реалисти, далтонисти и всеки с неговия темперамент". В неделя,  на 30 юни, от 14:00 до 18:00 часа в къщата на Андрей Николов ще бъде изработена обща  скулптура от пясък.

Всички, които имат желание да сътворят собствена фигурка, ще могат да го направят с подкрепата на Петя и Милен Каменови. След завършването на общата творба, партито ще се премести на емблематичното за Враца място  - „Хижата", от 22 часа, за посрещане на изгрева на слънцето на 1 юли.  

 Джулая е уникален за България поради естеството на неговото възникване и не се наблюдава в други страни в Европа и по света. „Символичното посрещане на изгрева е  посрещането на едно ново начало и едно по-добро бъдеще за всички нас. Нека слънцето „да изгрее и на НАШАТА улица! Носете  доброто настроение и всичко което е необходимо за поддържането му.  Даровити музиканти могат да се изявят край огъня", обясняват още организаторите.

Събитието се организира със съдействието на Община Враца. При лошо време партито няма да се проведе.