Посланикът на Белгия посети Враца
Посланикът на Белгия посети Враца / Пресцентър Община Враца

Две белгийски фирми проявяват конкретен интерес към различни елементи от изпълнението на втория по големина инфраструктурен проект в България - „Воден цикъл" на град Враца, съобщи Н.Пр. Марк Михилсен - посланик на Кралство Белгия у нас по време на срещата си с кмета на община Враца д-р Костадин Шахов, председателя на Общински съвет - Враца и общинското ръководство. Негово Превъзходителство бе тук по покана на Регионалния инспекторат по образование.  

Белгийският посланик предложи и помощта си за установяване на побратимени връзки с белгийски град като възможност за развитие на двустранното партньорство в стопанската и културната сфера на регионално ниво.

Гостът присъства на откриването на семинар по проект за привличането на деца, отпаднали от системата на образованието. Проектът е финансиран от фламандската общност в Белгия и разчита на постигане на устойчив ефект чрез обмяната на натрупан опит между българските и чуждите специалисти.

При срещите си в производствените бази на няколко врачански фирми и с Търговско-промишлената палата, Посланик Михилсен се е запознал с икономическия профил на град Враца и областта, както и с историята на стопанските връзки на нашия регион с Кралство Белгия.