стедунти
стедунти / Община Мездра
От 17 юли  14 бъдещи висшисти от Мездра се включват в 17-ата традиционната лятна студентска бригада. Те са от  различни специалности и форми на обучение, но с постоянна адресна регистрация на територията на Община Мездра. Организатор на алтернативната форма на трудова заетост на студентите е Община Мездра. Младите хора се срещнаха със Севдалина Джамбазка-секретар на община Мездра, Валентин Генов-строителен техник и Владимир Стоянов-организатор „Транспорт“ в ОП „Чистота“. Те получиха детайлна информация за дейностите, които ще извършват, заплащането и сигурността си при изпълнение на задълженията им.

Студентите - 12 момичета и 2 момчетарамките на месец  ще участват в дейностите по благоустройство и поддържане на чистотата в града с изграждане на бетонови изделия, почистване на канализационни шахти, ремонт на тротоари и асфалтиране на улични платна.
 Младите хора са разпределени в 3 групи -изработка на бетонови изделия, асфалтиране и полагане на пътна маркировка.

Среща със студенти
Община Мездра

Студентите се назначават на трудови договори. Стартовото им заплащане се равнява на минималната работна заплата в страната. Ежедневно ще се вписват изработените часове и извършена от всеки работа, като по този начин заплащането ще зависи от реално положения индивидуален труд.

Работният ден на младите хора ще започва в 7.30ч. и ще завършва в 16.30ч. с обедна почивка от час.
Участниците в студентската бригада заявиха, че тя е прекрасна възможност да научат нови неща и оставайки в града си през лятото да получат заплащане. „За втора година се включвам в студентската бригада. Много съм доволна.  Инициативата за разкрасяване на града е прекрасна.
Бригадата дава възможност младите хора да обогатят познанията и уменията си, започвайки от неквалифицирана работа. Апелирам към студентите от Мездра да се включват активно, за да направим града ни още по-красив.“, каза Поля Иванчева, студент в УНСС.
 

Поля Иванчева
Община Мездра


 
Община Мездра