Поредна награда за талантливо момиче
Поредна награда за талантливо момиче / netinfo

Трета награда от националния конкурс "Моите детски мечти" 2010 спечели Мария Петрова от клуб "Медии" към ОДК "Ние, врабчетата". Той е организиран от Националния дворец на децата в София. Конкурсът е включен в Националния календар на Министерството на образованието, младежта и науката.

В направление „Литературно творчество" се състезаваха 210 творби на деца от цялата страна. Жури, председателствано от Павлина Тарр, класира най-стойностните. 16-годишната Мария е отличена в III възрастова група. На първа позиция там е Полина Лазарова (17 год.) от Казанлък, а на второ място - пълнолетният Венцислав Георгиев от Търговище. Наградите бяха връчени на победителите днес от 11 ч. в Националния дворец на децата в столицата.

Тази награда е поредното доказателство за многопосочните дарби на десетокласничката от ГПЧЕ "Петър Богдан". Мария Петрова е една от най-талантливите възпитанички на музикалната педагожка Александра Ценкова от ОШИ «Добри Христов». Тя е хористка и във вокална формация "Торлашки напеви" с ръководител Цветан Цветанов. От 2 години Мария посещава и клуб "Медии".