Популяризират добрите дела в България
Популяризират добрите дела в България / netinfo

Фондация „Благодеятел” се е заела да популяризира добрите дела в България.

Осъществяването на тази идея започва през 2004 година, когато фондацията прави конкурс Благодеятел на годината, разказаха в Монтана Николай Георгиев – зам.-председател на Управителния съвет и Светлана Михайлова – координатор на организацията.

В днешния забързан, тежък и комерсиализиран ден ни е необходим примерът или собственото ни решение за правене на добро. Каквото и да правим, доброто е това, което осмисля живота ни, твърдят от фондация Благодеятел.

Организаторите са съсредоточили усилията си за съхранението, развитието и утвърждаването на българска благодеятелска традиция и търсят съдействието на всички българи за популяризирането на добрите дела.

Тази година конкурсът е национален и се осъществява по проект, финансиран от Държавния бюджет на Република България за 2007 година.

Фондация “Благодеятел" връчва 6 награди на личности и организации с най-голям принос през годината като благодеятели и самоществуватели. Голямата награда е Благодеятел на годината 2007, има една специална награда за Обществена подкрепа и още 4 награди за личност, стопанска организация, НПО и читалища и библиоеки.

Крайният срок за номиниране е 31 октомври 2007 г. и формата за номинация трябва да бъде получена в офиса на Фондация “Благодеятел” не по-късно от тази дата (приемат се номинации на място, по факс, Интернет и пощата). Материали за инициативата и формуляри, в които хората от региона на Монтана могат да споделят направеното добро, има в информационния отдел на Регионалната библиотека Гео Милев. Директорката Димитрина Борисова предложи съдействието на културното средище.

Ако познавате добри хора – Ваш приятел, роднина, родител, съсед е направил добро, от Фондация „Благодеятел” приканват да им пишете за него! Да опишете случка, добрината и помощта, която вие или друг е получил,да приложите снимки, ако имате. Така сторената добрина ще достигне до повече хора! Всички получени добрини ще бъдат популяризирани, а най-добрите – наградени.
Нека заедно дадем шанс на доброто, заложено във всеки от нас, апелират още от Фондация „Благодеятел” и напомнят на всички българи, че Добротата е надежда за по-добър свят, а делата са пътят към него. Да направиш добро е благословия! А да споделиш направеното добро е двойна!