„Понстройинженеринг”  ще прави  пречиствателната станция във Видин
„Понстройинженеринг” ще прави пречиствателната станция във Видин / Община Видин

Кметът на Община Видин Герго Гергов и представителите на Дружеството по ЗЗД „ПОНС–ВАБАГ–ЕКО ВИДИН 2013“ Валери Младенов и Волфганг Микса сложиха подписите си под договора за обект „Проектиране и строителство на Пречиствателна станция за отпадъчни води на гр. Видин“. Той се изпълнява в рамките на проект „Рехабилитиране и разширяване на водоснабдителната и канализационна системи във Видин” по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г., със сключен договор за безвъзмездна финансова помощ. Гергов отбеляза, че реализирането на проекта за Водния цикъл ще изведе Видин една стъпка по-близо до Европа.

Понстройинженеринг  ще прави  пречиствателната станция във Видин
netinfo

Водещ партньор в дружеството е „Понстройинженеринг” ЕАД – строителство, а партньори са  „ВА ТЕХ ВАГ” - търговско дружество с ограничена отговорност, Австрия – проектиране, доставка и монтаж на оборудване и „ЕКО-ПРОЕКТ 2000” ООД - проектиране и упражняване на авторски надзор.

Пречиствателната станция за отпадъчни води е за 56 000 еквивалент жители и трябва да бъде проектирана и изпълнена така, че да покрие гаранциите за работа и да е в съответствие с прилаганите съвременни методи на пречистване на отпадъчните води и третиране на образуваните утайки.

Стойността на договора с включен ДДС възлиза на 25 100 309, 62 лв. Срокът за приключване на строително- монтажните работи е октомври, 2014 г., а за отстраняване на дефекти – октомври, 2015 г.