полиция
полиция / Dariknews.bg, архив
Шофьорът на ТИР-а е задържан в ареста за 24 часа
Около 19,30 ч. снощи, на главен път Е-79, в землището на с. Смоляновци, турският гражданин С. Ч. /36 г./ при управление на товарен автомобил седлови влекач „Daf XF модел 105.460” и прикачено към него ремарке при спускане в десен завой на мокър път губи управление над управлявания от него товарен автомобил. Вследствие на това прикаченото ремарке се поднася, навлиза в насрещната лява лента на пътното платно и удря насрещно движещия се автобус "Мерцедес 0350” с монтанска регистрация. Автобусът е собственост на монтанска фирма, с водач К. И. /57 г./ от Монтана, изпълняващ редовна автобусна линия София - Белоградчик.

При удара автобусът напуска пътното платно и се преобръща извън него. На място е загинала 21-годишна пътничка от автобуса от Белоградчик. За лечение в болницата в Монтана са транспортирани и настанени на лечение 8 пътници от автобуса – 3 жени на 35 г., 71 г. и 35 г. от обл. Видин и гр. Монтана, 2-ма мъже на 59 г. и 38 г. от гр. Белоградчик, мъж на 81 г. от гр. София, 30-годишен от с. Белотинци, 58-годишен от гр. Монтана.

Останалите петима пътници от автобуса са били прегледани в МБАЛ Монтана и освободени, поради получени леки наранявания и охлузвания.
В МБАЛ Видин са прегледани и освободени без сериозни наранявания 39-годишен от гр. Белоградчик и 45-годишна жена от гр. София. Турският водач С. Ч. е задържан в РУ Монтана за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Монтана.