Хвърленото мачете пробило стъклото на автомобила.
Хвърленото мачете пробило стъклото на автомобила. / Горско стопанство
Четирима са задържани в полицейския арест
Днес от Областната дирекция на МВР във Враца излязоха с официална информация за атакувания вчера с мачете автомобил на Регионална дирекция по горите - Берковица е подаден вчера следобяд минути преди 16:00 часа.

Служител на дирекцията по горите заявил, че при стопанския двор в с. Струпец, неизвестни лица хвърлили  мачете и счупили предно панорамно стъкло на служебен автомобил на РДГ-Берковица, след което са избягали с лек автомобил.

След извършена от полицейските служители проверка е установено, че в местността „Липов дол” в землището на с. Струпец, двама служители на горското забелязали хора, които превозват дърва за огрев натоварени в конска каруца.

При извършената от тях проверка за произхода на дървата, неизвестните крадци ги заплашили със саморазправа, а един от служителите произвел изстрел във въздуха със служебно оръжие, след което лицата избягали.

Малко след това, при стопанския двор в с. Струпец, неизвестни хвърлили мачете по движещия се служебен автомобил на РДГ-Берковица.  Полицейските служители са задържали за срок до 24 часа, четирима от Роман.

Работата по случая продължава. Образувано  е досъдебно  производство. Случаят е докладван в Районна прокуратура Мездра.