/ / Thinkstock/Getty Images
Стоки без български акцизен бандерол са открили полицаи от Видинско през изминалото денонощие. На 20 март, след получен сигнал в Участък Вълчедръм е извършено претърсване в частен имот в с. Долни Цибър, собственост и обитаван от мъж на 61 г. от същото село.

В резултат на претърсването са открити и иззети 40 000 къса цигари от марката "business royal" и 3400 къса цигари от марката "donatella", без български акцизен бандерол.

Иззеха над 20 000 цигари без бандерол

В същия ден между 09:30 часа и 14:00 часа на територията на полицията в Берковица е проведена специализирана полицейска операция по противодействие на контрабандата, съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол съвместно със служители на митницата в Лом.

Извършена е проверка на частен дом на територията на полицията в Берковица, за който е възможно съхранение на акцизни стоки без бандерол. В жилището, обитавано от мъж на 44 г., са намерени и иззети 46 стъклени и PVC съдове с различни вместимости, съдържащи течност, наподобяваща по цвят, вид и мирис на етилов алкохол, с общо количество 117 литра, пригодени за продажба на дребно, без български акцизен бандерол.