Полицаи бдят и по празниците
Полицаи бдят и по празниците / Дарик Враца - архив

Служителите от областната дирекция на МВР във Враца  създадоха организация за превенция, обезпечаване на обществения ред и противодействие на престъпността в дните на Новогодишни празници. Предприети са мерки за предотвратяване на нарушенията на обществения ред на местата, свързани с масово събиране на хора по време на празничните тържества. Планирани са специализирани полицейски операции за проверки в увеселителните заведения и обезпечаване безопасността на движение.

Системни проверки ще извършват пътните полицаи за санкциониране и отстраняване на неправилно паркиралите край заведенията моторни превозни средства, създаващи затруднения за движението и ограничаващи възможността за използване на евакуационните изходи.

Засилен контрол се осъществява и върху продажбата на увеселителни пиротехнически изделия. “Бъдете внимателни с пиратките - употребата им в нарушение на инструкциите, приложени към тях може да предизвика различни наранявания. Забранена е употребата на пиротехнически изделия в превозни средства, в близост до леснозапалими материали, както и в районите на здравни и лечебни заведения, училища, социални домове, храмове и манастири и употребата на пиротехнически изделия в закрити помещения” – съветват от полицията във Враца.