Подписаха споразумение за политическа почтеност
Подписаха споразумение за политическа почтеност / Снимка: Дарик - Враца

Седем от кандидат-кметовете на община Враца подписаха днес споразумение за политическа почтеност и толерантност. Инициативата организира  Движение за национално единство и спасение - „ДНЕС". Сред кандидатите, явили се на срещата, бяха независимият Николай Иванов, Светла Кръстева, Валери Стаменов.

Присъстващите положиха подписа си под 15 точки, отнасящи се до  спазване на конституцията и законите в страната. "Ние, кандидатите за кмет на община Враца, участници в местни избори 2011, заставаме открито пред обществото и декларираме, че интересите на  хората, живеещи и работещи в община Враца, са най-важния мотив да участваме в тези избори, и че независимо от изборния резултат, ще работим за развитието на диалога с гражданското общество", се казва в заключение.

Кандидатът на ГЕРБ Петя Аврамова, уточни за "Дарик", че такова споразумение, което вече е подписано на национално ниво, ангажира всички кандидат-кметове на партията по места.

"Още при своята регистрация призовах всички колеги, участващи в предизборната надпревара, да бъдем толерантни и да насочим усилията си в тази кампания към градивен дебат по проблемите на Враца и бъдещите им решения", каза Николай Иванов. Той заяви, че това ще бъде негово поведение през цялата кампания.