Подготвят се два проекта в областта на здравеопазването
Подготвят се два проекта в областта на здравеопазването / Областна администрация Враца

Два проекта в сферата на здравеопазването подготвя областната администрация във Враца. Това стана ясно на работна среща между областната администрация във Враца и окръжен съвет на област Долж - Румъния. Проектите ще са по програма Interreg V-A Румъния - България 2014 - 2020. Срещата бе по покана на областния управител на област Враца Малина Николова и в нея взеха участие Илеана Мажина - директор на дирекция в окръжен съвет - Долж и експертите, разработващи проекти, главният директор на дирекция „Социално подпомагане и закрила на детето" - Долж Станку Флорин, Маринела Николова - кмет на Община Козлодуй, както и директорът на Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация по вътрешни болести в Мездра д-р Валя Василовска.

Първото предложение е за подобряване на здравните услуги на трансгранично ниво и в него си партнират окръжен съвет - Долж, дирекцията за социално подпомагане към окръжния съвет в Долж, Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация по вътрешни болести в Мездра и областна администрация - Враца. Дейностите по него включват ремонт и доставка на съвременно оборудване за лечебна физиотерапия и рехабилитация.

Подготвят се два проекта в областта на здравеопазването
netinfo

По втория проект партньори са Многопрофилната болница за активно лечение в град Козлодуй и Окръжна болница - Крайова. Предвидени са строително-ремонтни дейности на двете лечебни заведения и обмяна на опит на специалисти по здравни грижи в двете страни.

Работната среща беше ръководена от заместник областния управител Мирослав Комитски, който заедно с експертите от Областна администрация - Враца представиха основните документи, необходими за осъществяването на проектните предложения.
Партньорите обсъдиха основните параметри, касаещи бюджета и изпълнението на проектите и заедно посетиха Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация в град Мездра.

Проектните предложения ще бъдат представени за кандидатстване до 15 март 2016 г.