Почистен е района около  Трудовашката чешма
Почистен е района около Трудовашката чешма / netinfo
Повече от150 ченици от Езиковата и Математическата гимназия във Враца, деца от училище “Иван Вазов”, представители на РИОСВ и граждани дойдоха в съботния ден на Трудовашката чешма.

Инициативата е на Световната организация за защита на дивата природа и цели почистване на Природните паркове в България. Природен парк “Врачански Балкан” организира любителите на планината да почистят, като раздаде чували и ръкавици за ентусиастите. Планинската спасителна служба обезопаси стръмия терен с въжета, а най-малките участници от ДГ №3 поздравиха с песен участниците. Единствен от всички кандидати за местните избори на Балкана при Трудовашката чешма се качи, за да участва в инициативата, бе кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Враца Тотю Младенов.

На финала  имаше вкусни награди от медийния партньор - Дарик радио. Тортата заслужено отнесе училище “Иван Вазов”, а вкусни еклери, шоколади и химикалки имаше за всеки . С шапки и тениски с надпис “Аз почиствам природния парк” зарадваха организаторите всички малки участници в събитието.

Повече за съботния ден в планината чуйте от медийното лице на световната кампания Тончо Токмакчиев: