Пловдивчанка спечели конкрус на Ротаракт Монтана
Пловдивчанка спечели конкрус на Ротаракт Монтана / netinfo

Младежката организация на Ротари в Монтана организира конкурс за есе по повод 130 години от Освобождението на България  -  „Освобождение за духа, българина и света”. Партньор бе Историческият музей в Монтана. Получиха се 34 есета от цялата страна, написани от млади хора на възраст от 12 до 25 години.

 Жури от представители на музея, преподаватели и Ротаракт, определи за победител есето на 16-годишната Мария – Магдалена Атанасова от Пловдив. Грамотата и паричната награда от 100 лева тя ще получи на конференцията на Ротари клубовете от страната на 23 май в Пловдив.

Журито присъди две втори награди на Паолета Петкова и Биляна Оникова от езиковата гимназия в Монтана. Те получиха грамоти и по 60 лева. На трето място е есето на Розен, подписал творбата си с едно име. Историческият музей връчи специална награда на Веселина Фотева от Финансово стопанската гимназия в Монтана.

“...Свободата днес има толкова много лица! Тя вече не е просто политически статут на държава или човек, нито възвишено състояние на духа. В днешния забързан свят тя е ежедневно понятие, с което обаче рядко описваме своя ден...” , над това ни кара да се замислим победителката в конкурса “Освобождение за духа, българина и света” Мария – Магдалена Атанасова от Пловдив.