Питат видинчани за ремонта на надлеза
Питат видинчани за ремонта на надлеза / Община Видин

Заместник-кметът и изпълняващ функциите кмет на Община Видин инж. Добромир Дилов даде пресконференция във връзка с ремонта на надлеза при бул. „Панония". В нея участва и инж. Дончо Желязков - представител на фирмата-изпълнител „Мостремонт 97" ООД.

Инж. Дилов припомни, че в договора с „Мостремонт 97" е предвидено 30% авансово плащане, но тъй като управителят на дружеството-изпълнител е поискал 7,7 % от пълния размер на аванса, към настоящия момент Община Видин е превела тези пари. Има готовност да бъде изплатена и останалата част от сумата при предоставяне на банкова гаранция за свършена работа от страна на фирмата и стриктно спазване на условията в договора.

По повод затварянето за движение на двете платна на булеварда, за да се работи едновременно, инж. Дилов коментира: „Договорът и разрешението за строеж предвиждат поетапно изпълнение - първо едното платно, след това и другото. Обсъдена е идеята 15 дни преди да бъде завършен ремонта на дясното платно, да се затвори за движение и лявото. През това време фирмата-изпълнител ще има възможност да подготви платното за възстановяване.

Смятаме да реализираме това намерение от този четвъртък, тъй като понижаването на температурите наистина би възпрепятствало ремонтните дейности". Той обаче заяви, че би искал да чуе и мнението на видинските граждани по този въпрос.

Всички, които имат желание да изразят своето становище относно затварянето за движение на платната на надлеза при бул. „Панония", биха могли да направят това на еmail: prvidinmunicipality@gmail.com в срок до четвъртък (23 октомври).

Заместник-кметът отговори и на въпроси във връзка с бъдещата общинска автогара. В момента усилено се извършват ремонтни дейности, тъй като е необходима промяна и в организацията на движението. Обособяването на 4 автобусни спирки налага двупосочното движение да бъде пренасочено от страната на пощата. Цялостният проект за това начинание е изготвен от Община Видин и е съгласуван с Областната дирекция на МВР и сектор „Пътна полиция". „Паметникът на Скърбящия воин няма да бъде засегнат по никакъв начин. Тревните площи около него също, те само ще бъдат облагородени" - категоричен бе Дилов.