дрегер
дрегер
Две катастрофи с пияни водачи са станали през изминалото денонощие във врачанско, съобщиха от ОД на МВР Враца.

На 16.07.2019 г. около 19,25 ч. в с. Соколаре катастрофирал велосипедист на 62 години, Мъжът внезапно навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в намаляващия скоростта си „Опел“ Астра , управляван от Й. М., на 40 год. , от гр. Б. Слатина. Водачите са изпробвани за употребата на алкохол с техническо средство „Дрегер“, който на велосипедиста Д. А.  отчел положителен резултат над 1.2 %., а на водача на колата - отрицателен.

Подпийналият велосипедист е получил охлузни рани при падането на асфалта, оказана му е медицинска помощ в Спешния център в Бяла Слатина  и е освободен без опасност за живота.

Същия ден, в 14,30 ч.  екип на пътна полиция ОД-МВР Враца установил  катастрофирал лек автомобил „Мерцедес“ управляван от Х. Т. на 73 год. от   с. Паволче, който блъснал паркиран лек автомобил „БМВ“, Водачът е изпробван за употреба на алкохол, пробата е положителна над 1.2 промила. Водачът е съпроводен до ЦСМП-Враца където не е дал кръв за лабораторен анализ. Не е задържан в РУ-Враца, поради здравословни причини. 
 
ОД на МВР Враца