/ ThinkStock/Getty Images
За катастрофа между автобус и лек автомобил съобщават от ОД на МВР-Видин. Пътният инцидент е станал снощи, малко преди 19 часа, във Видин.

Жена пострада при катастрофа

При излизане от паркинг на ресторант автобусът марка „Хюндай Каунти” не е пропуснал приближаващия се от дясната му страна по ул. ”Цар Иван Асен ІІ” автомобил. „Опел”-ът, шофиран от 33-годишен жител на областния град, се ударил странично в автобуса, нанесени били материални щети по двете превозни средства.

Пострадало е 8-годишно момче - пътник в колата, детето е с изместени зъбки. В автобуса не е имало пътници. Мъжът, който го шофирал е 53-годишен монтьор в близкия автосервиз.

Пиян шофьор се удари в паркиран автомобил

Той трябвало да придвижи превозното средство от паркинга до сервиза.  При тестване с дрегер, пробата му отчела наличие на алкохол 1.39 промила. Последвала справка установила, че същият не притежава необходимата категория „Д”. 53-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Шофьорът на леката кола също е тестван за наличие на алкохол, пробата му е отрицателна. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.
ОД на МВР Видин