Павлина Филипова слага край на състезателната си кариера
Павлина Филипова слага край на състезателната си кариера / пресцентър община Берковица
Павлина Филипова слага край на състезателната си кариера
26146
Павлина Филипова слага край на състезателната си кариера
  • Павлина Филипова слага край на състезателната си кариера

Европейската ни шампионка по биатлон Павлина Филипова приключва спортната си кариера с бенефис в Берковица тази вечер. Бенефисът ще бъде в края на първия състезателен ден на надпреварата „Берковски олимпиец". Именитата ни биатлонистка приключи състезателната си дейност без да запише участие на провеждащите се олимпийските игри във Ванкувър, което щеше да е четвъртото й участие на такъв форум.

За тях тя се подготвяше с последен писък на техниката -стрелкови симулатор за лазерно-компютърно прицелване без патрони. Същият тренажор със запазената марка SCATT, разработен от руска секретна лаборатория, ползва и петкратният олимпийски шампион Оле Ейнър Бьорндален от Норвегия, издаде тя.Симулаторът бе доставен за клуба по биатлон на Павлина Филипова в Берковица миналата година от доц. Борислав Великов.


С такъв тренажор разполага единствено националният отбор на България. Той представлява специално разработен софтуер, който позволява истинската пушка да се свърже с лаптоп и електронна мишена. В различно осветени графики се запаметяват всички трептения на ръката на състезателя 1 секунда преди изстрела, самият изстрел и откатът на пушката след него.
В момента Павлина Филипова работи с млади биатлонисти в родния си град.

Какво каза тя ден преди бенефиса, може да чуете в прикачения файл.