/ istock
Четирима души нападнаха и отвлякоха бременна жена в Мездра на 20 октомври. Окръжна прокуратура във Враца внесе в съда искане за постоянен арест спрямо обвиняемите. Това съобщиха от обвинението.

Припомняме, че сигнал е подал 22-годишен мъж, който обяснил, че докато се прибирали със своята приятелка от кино, в жп подлеза на  града били нападнати от четирима мъже от Криводол. Те качили насила жената в колата и избягали.

Северозападен екшън: Нападение и отвличане заради любовна драма в Мездра

В хода на разследването е установено, че около 21 ч. на 20 октомври в град Мездра един от обвиняемите употребил сила, за да я качи в автомобила, управляван от друг мъж. Междувременно трети нанесъл удар в лицето на приятеля на пострадалата. Те отпътували за град Криводол. На следващия ден нападателите отправили закани с убийство и побой спрямо жената.

По делото са извършени разпити, събрани са доказателства за виновността на мъжете, участвали в отвличането на бременната жена, които са на 29 години, 37 години, 24 години, и 26 години.

Според държавното обвинение е налице обосновано предположение за авторството на деянието, касаещо обвиняемите. Съществува реална опасност те да извършат престъпление и да се укрият.

За извършеното престъпно деяние законът предвижда затвор за срок от 8 до 15 години. Предстои произнасянето на съда по внесеното от прокуратурата искане.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня