Откриването на плочата
Откриването на плочата / Областна администрация Видин
В с. Тополовец, община Кула  бе открита паметна плоча в чест на загиналите в Балканската и Първата Световна войни герои от селото.
Инициативен комитет, с финансовата подкрепа на Министерство на отбраната, е в основата на идеята за изграждане на паметника. Преди една година местни жители се обръщат към кмета на община Кула с молба за съдействие за реализиране на инициативата. Изготвен е проект, който е подкрепен и от Министерство на отбраната. Година по-късно паметникът, с имената на загиналите герои от село Тополовец, вече е факт.

Областният управител Албена Георгиева отбеляза, че това е начин да се засвидетелства почитта и уважението към всички наши съграждани и сънародници, загинали в битките и войните. „Този паметник с всички имена изписани на него, е още един повод, да се гордеем с нашите предци“, каза Георгиева.

Кметът на община Кула Владимир Владимиров благодари на всички ангажирани с изграждането на паметната плоча. Тържествено освещаване на паметника бе направено Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил.